Pretraži smještaj

Otok Rab

Otok sreće...


Otok Rab je jedna od prvih oaza turizma na sjevernoj obali Jadrana. Pitomom vegetacijom i blagom klimom a posebno razvededenom i sunčano obalom i zagasito plavim morem, zamamnim prirodnim ljepotama, kao i drevnom kulturnom i civilizacijskom tradicijom od grčkih i rimskih vremena do danas, taj je otok gostu već odavno mogao mnogo ponuditi. Od godine 1889.Rab je proglašen turističkim i lječilišnim mjestom.

Svoj procvat turizam na Rabu proživljava između dva rata, kada ovdje i sam Engleski kralj Edvard VIII sa suprugom te 1936.god kraljvski je par svakako među najuglednijim turistima na Rabu čime je zapravo počeo i službeno nudizam na otoku. Rab obiluje mnogobrojnim spomenicima  srednjovjekovnog razdoblja kao i mnogobrojne gotičke i renesansne palače naročito njegove crkve i zvonici. Rab obiluje šumom i parkovima s stoljetnim borovima i crnikom i agavama. 

Čini se da su šume otoka i nadjenule ime. Antička Arba, Arba,  Arbia ili Arbiana, talijanski Arbe i hrvatski Rab vjerojaton potječu od ilirskog Arb, što znači taman, zelen pošumnjen. OtokRab ima ugodne blage zime i topla ljeta s insolacijom od oko 2500 sunčanih sati godišnje. Uz idealne prirodne uvjete gostima stoje i na raspolaganju i mnogobrojini sportovi i rekreacijske aktivnosti.Razvedena obala s brojnim uvalama plažama sportskim lučicama i marinom idealni su za nautički turizam. Rab raspolaže raznim vidovima smještaja: hoteli, turistička naselja, auto-kampovi i kućna radinost - privatni smještaj.
Ova internet stranica upotrebljava kolačiće radi analize korištenja internet stranica i unaprjeđenja Vašeg korisničkog iskustva. Kako biste upravljali postavkama kolačića, posjetite postavke kolačića.
Prihvaćam kolačiće